top of page
TOP concept.jpg
Beton BG.jpg

Legeskulpturer til land og byrum, til institutioner, legepladser og boligforeninger

Designer og kunstner Lissy Boesen har siden 1988 produceret legeskulpturer til byen og naturens rum og ikke mindst institutioner og legepladser over hele verden. Et koncept som vedbliver med at udvikle sig – og nu er hele familien med på rejsen..

Kom og kig med nogle af de steder legeskulpturerne gør sig godt, både udendørs og indendørs.

Vi tager dig også med på rejsen om hvordan skulpturerne bliver til.

Street.jpg
Beton BG.jpg

I by og skov

 

Du kan bladre lidt rundt i gallerierne og se hvordan skulpturerne optræder forskellige steder. Foroven er vi på Østerbro. Som du kan se har Lissy Boesen kombineret både sidde og lege funktion i skulpturen i en samlet smuk enhed. 


Forneden er vi i naturen med to snegle. Skulpturerne er lavet i farvet beton og kan tåle at stå udenfor hele året rundt. Med årene ældes de og farven patinerer – præcis som når dyrene ude i naturen også ældes.

Beton BG.jpg

Fra idé til skulptur

 

Processen med at skabe en ny skulptur begynder med rolig fordybelse; en iagttagelse af dyrs adfærd, en række skitser på papir og i ler. Det er kærligheden til processen, der afspejler sig i det færdige produkt.

Beton BG.jpg

Der er næsten ikke det dyr, som ikke er blevet gengivet. Mange af dem bliver til noget, andre står lidt i kulissen, og bliver hevet frem efter mange år. Så der er mange dyr, der ligger i hi til de muligvis bliver en del af sortimentet.

De små modeller tager gradvist form og pudses til de når den afrundede enkelthed og bløde overflade, som er kendetegnet for Lissy's formudtryk. Til sidst vælges den af skitserne der ønskes forstørret og sat i produktion.

Lissy Boesen by her work table with a great view
Beton BG.jpg
Seal play sculpture in orange. Design Lissy Boesen
Ingen modeller sættes i produktion, med mindre Lissy personligt har sagt god for dem.
Crocodile sculpture in red. Design Lissy Boesen